Cezaevinde Bulunan Çocuklarla Resim Sergisi

İstihdam Hakkının Kullanımına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik
18 Haziran 2020
Yurt Dışında Elde Edilen Kazançların Vergilendirilmesi
18 Haziran 2020

Cezaevinde Bulunan Çocuklarla Resim Sergisi


Cezaevinde Bulunan Çocuklarla Resim Sergisi

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi avukatlar ve Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyelerinin cezaevinde bulunan çocuklarla gerçekleştirmiş olduğu resimlerden oluşan sergi, Dünya Çocuk Hakları Günü çerçevesinde, 15 gün açık kalacak sergi 20 Kasım 2018 Salı günü İstanbul Barosu 6. katta açıldı.
İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve UNESCO Resmi Partneri IAA/UPSD (Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği), İstanbul’daki çocuk ceza infaz kurumlarında 2013 yılından beri atölye çalışmaları gerçekleştiriyor.
bu çerçevede;

– Maltepe 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz,

– Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz,

-İstanbul Çocuk Eğitim Evi kurumlarında bulunan çocuklar, sanatçılar ve avukatlarla resim çalışması yapılmıştır.

Yaklaşık 320 çocuğun katıldığı etkinlikte çocuklar, hem sanatçı bakış açısını tanıma fırsatı yakalamış, hem de yeteneklerini keşfetme ve yönlendirme heyecanını tatmıştır.
Bu çalışmayla özgürlüğünden yoksun bırakılmış çocukların kendilerini ifade etmesini sağlamak ve çocuk adalet sistemindeki ihlalleri gündeme getirmek amacındayız. Meslektaşlarımızı yapmış olduğumuz bu çalışmalara katılmaya davet ediyoruz.

Serginin hazırlanmasına emek veren UPSD üyeleri Tijen Şikar Elvan İzli Hülya Botasun ve Şener Taciroğlu’na çok teşekkür ederiz.

Comments are closed.