KİRA ARTIŞINA SINIR GETİRİLDİ! GERİYE DÖNÜK KİRALAR İÇİN GEÇERLİ OLACAK MI?

TÜRK CEZA KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
9 Haziran 2022

KİRA ARTIŞINA SINIR GETİRİLDİ! GERİYE DÖNÜK KİRALAR İÇİN GEÇERLİ OLACAK MI?

Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Avukat Zafer İşeri şu ifadeleri kullandı: “Kira bedelleri enflasyona bağlı hatta üzerinde artış getirdiğinde ek maliyet doğuyordu. Kira artış hızının yavaşlatılması gündeme getirildi ve beklenen bir gelişmeydi.

Çok fazla devlet müdahalesiyle karşılaşılması istenmez. Kamu düzenini bozacak duruma gelmişse kira artış oranları bu durumda tedbir alınması gerekebilecekti. Bir dönem TÜFE’nin üzerinde bir artış kararlaştırılamayacağı belirlenmişti.

Her şeyden önce bu iş yeri kiraları için değil sadece konut kiraları için söz konusu olacak dedi. İş yeri kiraları TÜFE’yi geçmeyecek şekilde taraflar anlaşma yaparak belirlemiş olacak.

Bunun haricinde 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli olacak sonrasında eski sisteme geri dönülecek dedi. Çok fazla müdahaleci olmaması kanaatindeyim. İçinde bulunduğumuz dönemde ekonomik zorlukları aşmak adına bu tür fedakarlıkların kanun yoluyla yapılmasını istemek makul görünüyor.

Enflasyon çok yüksek olur yüzde 25 artış ile sınırlama yapılırsa bu sefer taşınmaz sahiplerinin de mağdur olabileceğini göz ardı etmemek lüzum eder.”

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/kira-artisina-sinir-getirildi-geriye-donuk-kiralar-icinde-gecerli-olacak-mi-6769501

https://www.nnchaber.com/yeni-kira-duzenlemesi-mevcut-kiracilari-kapsayacak-mi-iste-cevabi-7800167-haberi

https://www.haber7.com/ekonomi/haber/3230446-yeni-kira-duzenlemesi-mevcut-kiracilari-kapsayacak-mi-iste-cevabi

https://www.timeturk.com/ekonomi/haziran-2022-kira-zammi-ne-kadar-haziran-ayi-kira-artisi-yuzde-39-mu-yuzde-25-mi-haziran-da-kiraya-ne-kadar-zam-yapilacak/haber-1737552

https://ulak.news/haber_yeni-kira-duzenlemesi-kimleri-ka_dirilispostasi_11072118.html

https://www.dirilispostasi.com/haber/11072118/yeni-kira-duzenlemesi-kimleri-kapsiyor-kira-duzenlemesi-hangi-kiracilari-kapsamiyor

https://www.milliyet.com.tr/milliyet-tv/kira-artisinda-limit-belli-oldu-video-6769532

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/kira-artisina-sinir-getirildi-geriye-donuk-kiralar-icinde-gecerli-olacak-mi-6769501

https://m.takvim.com.tr/video/ekonomi-videolari/kira-artisina-25-sinir-getirilmesi-geriye-donuk-kiralar-icin-gecerli-olacak-mi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir